Nordreisa kulturvirksomhet

Bilde av jente og mann i kofte på en scene
Bilde av jente og mann i kofte på en scene

Vi trenger kulturen! Gode kulturopplevelser gir inspirasjon, nye impulser og mestringsfølelse. Med både kulturskole, velutstyrt scene, bibliotek, kino og idrett jobber vi i Nordreisa kulturvirksomhet kontinuerlig med et variert og spennende kulturtilbud for alle – uansett hvor gammel du er eller hvor du kommer fra.

Et bredt og inkluderende kulturtilbud

Selvfølgelig skal innbyggerne i Nord Troms får de samme gode kulturopplevelsene som resten av Norge! Nordreisa kulturvirksomhet består av mange ulike tjenester, og felles for alle er at de er publikumsrettet. Kulturtilbudet skal bidra til at regionen blir et levende og attraktivt område, med mange spennende aktiviteter, både for lokale og tilreisende. Det er viktig for oss at kulturtilbudet vårt reflekterer både bredden og mangfoldet i regionen, og at det ikke minst er aktuelt for de som skal benytte seg av det. Derfor syns vi det er ekstra stas at kulturscenen i Nordreisa er stoppested for både Riksteateret og Hålogaland Teater når de tar sine forestillinger ut på turné!

Her kan du se program og kjøpe billetter til våre kulturforestillinger.

Følg oss også gjerne på Facebook for oppdateringer om forestillinger.

Leseglede og læring på biblioteket

Biblioteket har i lang tid vært et sted for litteratur og lesing. I dag har biblioteket også fått en utvidet rolle i samfunnet, nemlig som en møteplass og arena for inkludering og styrking av flerkulturelle bibliotektjenester. Biblioteket er et viktig tilbud for å støtte opp og tilrettelegge for læring og leseglede for hele befolkningen.

Klikk her for å komme til bibliotekets egen nettside.

Instrumenter, sang, dans og kunst

Det er mange flinke musikere som har lært seg å spille instrumenter på kulturskolen, men visste du at vi også tilbyr kurs i andre ting enn instrumentopplæring? Kulturskolen har som mål å utvikle kunstneriske og skapende evner, i tillegg til mestring og glede for alle i regionen. Vi skal tilrettelegge for kulturopplevelser som er aktuelle og interessante, samtidig som vi prioriterer å tilrettelegge for et tilbud som er variert og favner bredt. I tillegg til instrumentopplæring og musikk kan du blant annet lære deg tegning og maling, dans og drama, søm, fotografi, kreativ skriving og keramikk. Du kan lese mer om kulturskolen og de ulike kursene våre her.

Lurer du på når det er kursoppstart? Instrumentopplæringen vår følger skolesemesteret, og andre kunst- og kulturuttrykk gjennomføres som intensive kurs. Lengden på kursene vil avhenge av hvilke kurs det gjelder. Følg oss gjerne på Facebook for regelmessige oppdateringer. I tillegg kan du finne kursinformasjon på flere andre steder, både på vår nettside og på plakater rundt omkring i kommunene.

Moderne kino og kulturscene

I 2020 fylte kinoen i Nordreisa 30 år. Da kinoen ble startet i 1990 hadde vi til å begynne med ubehagelige trestoler, før vi etterhvert fikk tilsendt noen eldre kinostoler fra en kino i sør. Det er heldigvis mye som har skjedd siden den gang, og i dag har vi en flott og moderne kulturscene og kino som viser filmer og forestillinger flere ganger i uka.

Her kan du se kinoprogrammet og kjøpe billetter.


Vil du vite mer om vår kulturscene eller ønsker du å lage en egen forestilling eller konsert? Her finner du mer informasjon om tilgjengelig utstyr og størrelsen på lokalet, i tillegg til bilder fra ulike arrangementer.

Ta kontakt med vår bookingansvarlig Jørn Holm for henvendelser angående kinoen og bruk av scenen.