Halti Nasjonalparksenter

Bilde av to barn som padler kano på Reisaelva
Bilde av to barn som padler kano på Reisaelva

Reisa Nasjonalpark er et 803 km² stort område med alt fra høye fjellplatåer til dype daler. Her kan du dra på spektakulære turer, uansett om du foretrekker båttur, fottur eller skitur. Har du noen spørsmål om parken, turløyper eller historiske områder? Besøkssenter Reisa Nasjonalpark er klar til å svare deg på det du lurer på!

En åpen dør til naturopplevelser

Hos oss er du alltid velkommen, enten du vil ta en tur inn i nasjonalparken eller komme innom for en hyggelig prat på Halti! Vi gir besøkende informasjon om nasjonalparken, det være seg natur, kultur, historie eller friluftsliv. I tillegg til å være et besøkssenter driver vi også med formidling, undervisning og aktiviteter knyttet til disse temaene generelt, og nasjonalparken spesielt.

God, etterrettelig og matnyttig informasjon

Ønsker du informasjon om Reisa Nasjonalpark? Da er det oss du skal ta kontakt med. Vi ønsker å presentere nasjonalparken på best mulig måte og derfor har vi rettet et sterkt fokus på å kunne tilby etterrettelig og matnyttig informasjon til våre besøkende. Info om Reisadalen, ulike turer, historiske vandringsruter, natur, kultur og brukstradisjoner finner du blant annet på Halti Nasjonalpark sin nettside, skilt og plakater ved innfallsportene til verneområdene og ute i terrenget. Du kan også kontakte oss direkte dersom du lurer på noe. Send oss en e-post eller kom innom vårt besøkssenter og turistinformasjonen på Halti.

Vi har som mål at flest mulig skal få oppleve det nasjonalparken har å tilby, derfor samarbeider vi også tett med de andre virksomhetene på Halti og eksterne aktører med tilknytning til nasjonalparken. Blant annet har vi startet opp et interregionalt samarbeid med den finske delen av nasjonalparken. Vi arrangerer skredkurs og inviterer til både temakvelder og fysiske møter for besøkende som vil lære mer om nasjonalparken. På denne måten ønsker vi å gi flest mulig, både fastboende og tilreisende, spennende opplevelser i den flotte nasjonalparken vår. 

Ovi Raishiin – et viktig møtepunkt!

Ovi Raishiin betyr “døra inn til Reisadalen” på kvensk, og er et informasjons- og utkikkspunkt for Reisa Nasjonalpark. Fra dette utkikkspunktet får du en flott utsikt inn til Reisa Nasjonalpark og Reisadalen. Ovi Raishiin er åpent året rundt, med bord, benker og bålpanner som kan brukes fritt. Det finnes sitteplasser med tak, i tillegg til overnatting i trivelige fjellhytter etter avtale. På sommeren har vi faste dager med betjening, som sørger for at de besøkende får informasjon om området over en god kopp med bålkaffe. I tillegg kan vi skryte av at Ovi Raishiin også kan tilby verdens nordligste fjellbibliotek, som er åpent ved bemanning eller etter avtale. 

Planlegger du et besøk? Her kan du lese mer om Ovi Raishiin.

Ta kontakt med oss i Reisa Nasjonalpark

Har du spørsmål om nasjonalparken, turer, historier eller ønsker å ta i bruk Ovi Raishiin? Send oss gjerne en e-post, ring oss på telefon 90 77 97 60 eller kom innom oss på Halti for en hyggelig samtale! Skranken på Halti er åpen fra 10.00 til 13.00 fra mandag til onsdag, og fra 10.00 til 14.00 på torsdag og fredag.