Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Faren – Hålogaland teater

28. november 2019 | 19:00 20:30

En gripende fortelling om å miste

Forestillingen om den eldre mannen André som utvikler Alzheimer, og som etter hvert opplever at virkeligheten blir mer og mer uvirkelig, berørte en nerve hos mange da den ble spilt for fulle hus i 2018. Nå setter vi opp nye forestillinger for alle som har lyst til å oppleve stykket for første, andre eller kanskje til og med tredje gang.

Mye er gjenkjennelig i den såre og varme fortellingen om André som kjemper for å forstå en mer og mer uforståelig verden
Fortellinger om eldre mennesker som mister grepet på grunn av Alzheimer finnes det mange av. Men å høre historien fortalt fra den gamles eget perspektiv, er nytt. I stykket Faren fortelles handlingen slik at vi ser ting med eldre Andrés forvirrede øyne der forventningene stadig snus opp-ned og til slutt er verken han eller vi sikre på om virkeligheten er virkelig. Vi møter også datteren Anne som må balansere livet sitt mellom kjærligheten til sin far og kravene til sitt eget liv og forholdet til sin Robert.

Dette er beretningen om kjærlighetens grusomhet og om tålmodighetsgrenser, som stadig blir utfordret når foreldrerollen blir snudd på hodet. Forfatterens nennsomme bruk av humor gjør også sitt til at fortellingen treffer en kjent streng i deg, enten du er barn, barnebarn, venn eller livsledsager.

I 2014 mottok Florian Zeller Molierè-prisen for beste forestilling i Frankrike for Faren og stykket gått sin seiersgang både i Paris, London og på Broadway

Varighet: Ca 1 time og 20 minutter. Ingen pause.

Billettsalget er i gang i mobilappen og på www.haltikultur.no/kulturbilletter/

Skuespillere: Kristian Fr. Figenschow, Trude Øines, Jonas Delerud, Kristine Myhre Tunheim, Alexander Rindestu

Regi: Ketil Høegh

Nordreisa kommune

View Arrangør Website

Halti kulturscene

Hovedveien 2
Storslett, Nordreisa 9151 Norge
+ Google-kart
View Sted Website

Legg igjen en kommentar