Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Gamle salmer mot nye tider

23. september 2019 | 19:00 20:30

Har du hørt de vakre, kvenske salmene? Kanskje du har kvensk eller læstadiansk familiebakgrunn, eller rett og slett er nysgjerrig på Nord-Troms-kultur? Kristin Mellem med samarbeidspartnere inviterer til salmeprat med musikalske smakebiter mandag 23.09 på Halti/ Storslett. Arrangementet er del av Kvensk salmekomité sitt høstmøte, og Forskningsdagan 2019. Kaffe og enkel servering – gratis inngang.

Mange av sangene i Vekter-ropet kom opprinnelig hit med kvenene. Vakre mollmelodier, sterke tekster om lidelse, anger og håp. På mørkeloft i Nord-Troms og Finnmark kan man enda i dag finne gamle finske familiebibler, eller de gamle åndelige sangbøkene Siionin laulut ja virret og Siionin matkalaulut. Bli med på en inspirerende kveld der du får innblikk i en sentral, men lite kjent del av Nord-Troms sin vakre kulturarv.

Prosjektet Gamle salmer mot nye tider vil gjerne møte publikum – både for å informere om det pågående arbeidet, og for å inspirere til kunnskapsdeling. Vi er i gang med forarbeidet til det som skal bli ei kvensk salmebok, og tar gjerne i mot råd og innspill fra publikum. Et stjernelag av kantorer gir sammen med Kristin smakebiter av sangtradisjonen. Publikum er velkommen til å synge med sammen med oss!

Kveldens arbeidslag består av kvensk salmekomité ved Kristin Mellem, Peter Vang, Kristian Paulsen, Håvard Skaadel, Bjørn Andor Drage og Arne Skare. I tillegg vil Lise Brekmoe/ Nord-Troms Museum fortelle om en stor samling historiske musikkopptak fra Nordreisa, der mange kvenske salmer er bevart for ettertida. Pål Vegard Eriksen fra @Halti kvenkultursenter – Haltiinkväänisentteri viser eksempler på hvordan den kvenske immaterielle kulturarven danner grunnlag for gode utviklingsprosjekt og samhandling, både regionalt og over landegrensene. Publikum vil også få høre om Kristin Mellem sitt pågående mastergradsarbeid Siis nouse, henkeni/Stig opp min ånd.

Velkommen!

Halti kvenkultursenter

View Arrangør Website

Kaisa – formidlingsrom

Hovedveien 2
Storslett, Nordreisa 9151 Norge
+ Google-kart

Legg igjen en kommentar