Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Snøskred – hvorfor er du og jeg problemet?

1. februar 2020 | 13:00 14:00

Lørdagsuniversitetet ved UiT og Nord-Troms studiesenter inviterer til åpent møte.

Snøskred – hvorfor er du og jeg problemet?
Lær mer om skred på Halti 1. februar klokka 13.00

Snøskred har alltid utgjort en fare for mennesker, bebyggelse og infrastruktur. Historisk kjenner en til mange skredulykker i Nord- Norge. I dag øker ferdsel på ski og med scooter i bratt terreng, og alvorlige ulykker forekommer.

I dette foredraget belyses hva som gjør at snøskred forekommer, og en går nærmere inn på hva slags kunnskap som er viktig for å kunne ta kloke valg når en skal bevege seg ut i vinterfjellet. UiT og studiesenteret i Nord-Troms arrangerer lørdagsuniversitet på Halti lørdag 1. februar klokka 13.00

Dagens foreleser er Bjørn Michaelsen, han er forsker ved Idrettshøgskolen, UiT og Caresenteret. (Center for Avalanche Research and Education – UiT) Feltarbeid i forskningen gjør Michaelsen i Alpene i disse dager). Han har også lang erfaring som skredinstruktør ved Alta folkehøgskole.

Lørdagsuniversitetet er et åpent populærvitenskapelig tilbud bestående av foredrag fra forskere ved UiT Norges arktiske universitet, og har som mål å kombinere det nyttige med det behagelige. Foredragene er gratis og åpne for alle.

Velkommen til Lørdagsuniversitetet!

https://www.facebook.com/events/808131846315860/

Legg igjen en kommentar